Read e-book online Aantekeningen uit het dodenhuis (L.J. Veen klassiek) (Dutch PDF

By F.M. Dostojevski,Marko Fondse

In 1849 werd Fjodor Dostojevski veroordeeld tot vier jaar dwangarbeid in Siberië vanwege zijn politieke activiteiten. Het boek dat hij hier na zijn vrijlating over schreef – mede gebaseerd op aantekeningen die hij het kamp uit wist te smokkelen – was once het eerste ooggetuigenverslag van het Russische gevangeniswezen. Het staat vol indringende beschrijvingen van de schokkende toestanden in het kamp, van gewelddadige lijfstraffen, ontsnappingspogingen, onderlinge ruzie en verraad, maar ook van luchtige momenten en blijken van vriendschap. 'Aantekeningen uit het dodenhuis' verscheen in 1862 en vestigde Dostojevski’s naam als schrijver. In die vier jaar opsluiting zit bovendien de kiem van zijn hele oeuvre, in het bijzonder van 'Misdaad en straf'.

Show description

Read or Download Aantekeningen uit het dodenhuis (L.J. Veen klassiek) (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Read e-book online Wilde vijg (Dutch Edition) PDF

Met gevaar voor eigen leven ontvlucht de twintigjarige Badra haar geboortedorp, waar zij tegen haar zin is uitgehuwelijkt aan een oudere rijke guy. In Tanger neemt zij haar intrek bij haar mondaine tanteSelma en leert het grote stadsleven kennen, dat in schril distinction staat met het benauwende traditionele leven op het Marokkaanse platteland.

Download PDF by Mark Schaevers: Orgelman (Dutch Edition)

Orgelman verhaalt de wonderlijke wedergeboorte van een door Hitler vernietigd kunstenaar: Felix Nussbaum. used to be zijn bestaan als balling vanaf 1933 moeilijk, aan het eind van de oorlog werd het tot op de grond verschroeid. Evenmin als zijn vrouw Felka Platek keerde Nussbaum terug van het laatste delivery naar het Oosten vanuit de Mechelse Dossinkazerne; niks restte van zijn schilderijen en zijn grote faam in het Berlijnse interbellum.

Download e-book for iPad: Geluk voor kinderen (Dutch Edition) by Leo Bormans,Sebastiaan van Doninck

Eindelijk geluk op kindermaat in een magisch en groot boek Geluksexpert Leo Bormans, auteur van het succesvolle the area booklet of Happiness, schreef nu ook voorleesverhalen voor kinderen over de tien sleutels van geluk. Geluk voor kinderen is een speelse zoektocht naar oprecht geluk en een hot nest.

Get Tegen verkiezingen (Dutch Edition) PDF

Onze representatieve democratie raakt steeds meer in het slop. De legitimiteit ervan wordt aangetast: steeds minder mensen gaan stemmen, kiezers worden grilliger in hun keuze, het ledenaantal van politieke partijen loopt dramatisch terug. Daarbij wordt de efficiëntie van de democratie minder: krachtdadig besturen wordt problematisch, politici moeten hun beleid steeds vaker afstemmen op de volgende verkiezingen.

Extra info for Aantekeningen uit het dodenhuis (L.J. Veen klassiek) (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Aantekeningen uit het dodenhuis (L.J. Veen klassiek) (Dutch Edition) by F.M. Dostojevski,Marko Fondse


by Jeff
4.1

Rated 4.39 of 5 – based on 37 votes